De bibliotheken in Drenthe deden mee aan de proef met hulp rond de CoronaMelder app. In 10 dagen hielpen zij mensen verder die vragen hadden over de app. Bibliotheek Zuidlaren was er een van.

Lees meer...

De bibliotheek in Roden gaat onderdak bieden aan een servicepunt van de Rabobank. Biblionet Drenthe en Rabobank Noordenveld West Groningen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer...

De Stuurgroep Drentse Innovatie Agenda (SGIA) heeft voor de jaren 2021-2024 de meerjarenagenda voor bibliotheekinnovatie opgesteld onder het motto: Verbinden en versterken.

Lees meer...

Onlangs is de tijdelijke app TijdschriftenBieb gelanceerd. Het gaat om een proef waarbij de Koninklijke Bibliotheek (KB) samen met de bibliotheken onderzoekt of tijdschriften deel moeten gaan uitmaken van de online Bibliotheek.

Lees meer...

Ook op het bibliotheekstelsel heeft corona een enorme impact. Hierover is nu een dossier aangelegd dat voor iedereen is te lezen.

Lees meer...

Vertegenwoordigers van het Rijk, provincies en gemeenten en van de Nederlandse openbare bibliotheken hebben het Bibliotheekconvenant 2020-2023 bekrachtigd. Betrokken partijen benadrukken hiermee het belang van een volwaardige lokale bibliotheekvoorziening.

Lees meer...

Het boek Een klein land met verre uithoeken van Floor Milikowski stond centraal op het webinar dat Biblionet Drenthe op 1 oktober heeft georganiseerd in De Nieuwe Kolk. Kijk hier het webinar terug.

Lees meer...

Biblionet Drenthe organiseert 1 oktober een webinar avond rond het boek Een klein land, met verre uithoeken : Ongelijke kansen in veranderd Nederland van Floor Milikowski.

Lees meer...

Vanaf 1 oktober kunnen woningzoekenden in de bibliotheek hulp krijgen bij het vinden van een sociale huurwoning. Vertegenwoordigers van de betrokken partijen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Lees meer...

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma gaf op dinsdag 29 september de aftrap van het project Waor is Aaldert? Met dit project vragen de bibliotheken aandacht voor 75 jaar Vrijheid.

Lees meer...

Bij OBS De Klimtoren in Drogteropslagen gaf burgemeester Roger de Groot van De Wolden op 16 september het officiële startsein voor Oktober Kindermaand.

Lees meer...

Vanaf maandag 17 augustus loopt in Drenthe een proef met de app CoronaMelder. De Drentse bibliotheken ondersteunen bij de invoering van de app.

Lees meer...

Deze zomer presenteren de bibliotheek en ROEG! samen De Zes Zomerkriebels. Een online activiteiten- en informatieprogramma over insecten die dicht bij ons in de buurt leven.

Lees meer...

Lees de hoogtepunten uit het Maatschappelijk jaarverslag 2019 van Biblionet Drenthe in deze korte versie.

Lees meer...