• Nieuws

    Nieuws

In zo'n 40 Drentse bibliotheken staat vanaf 10 december Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de bibliotheken kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Mooie kerstboodschappen

Naast de kerstbomen in de bibliotheken staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen bezoekers vullen met hun persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Ze kunnen een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom.

Joris Linssen bezoekt Bibliotheek Meppel

Joris Linssen komt persoonlijk langs bij 'zijn' kerstboom in Bibliotheek Meppel. Zijn bezoek zal plaatsvinden op woensdag 19 december van 15.30 - 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Waardevolle gesprekken

De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. Er is een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.