Nieuws

Op dinsdag 7 januari is de feestelijke opening van de ROEG-hoek in Bibliotheek De Wijk door wethouder Hilda Mulder, Agnes Bakker van IVN en Nanda Felix van ROEG!

Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na de opening zijn er diverse activiteiten zoals het Vogelbeleefpad ontdekken en vetbolletjes maken.

ROEG!-hoek in De Wijk en Gieten

In de bibliotheken De Wijk en Gieten is een ROEG!-hoek ingericht rond het thema Vogels in de winter. Iedere dinsdag zijn er activiteiten in de bibliotheek die door de verschillende partners worden gedaan. Zo zijn er lezingen, workshops en kun je op pad met de boswachter. Zie de agenda op www.bibliothekendrenthe.nl/roeg.

Samenwerking ROEG! en Biblionet Drenthe

Op 3 September tekenden Annelies Bakelaar (directeur/bestuurder Biblionet Drenthe) en Dink Binnendijk (directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe) de intentieverklaring tot samenwerking. In de verklaring staat dat beide organisaties zich gaan inspannen om een ROEG! Hoek te realiseren.

De ROEG!-hoek is een extra podium om informatie over de Drentse natuur te delen. In de hoek vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk om met een ROEG!-leenpakket zelf de Drentse natuur te ontdekken.

Annelies Bakelaar: 'Als bibliotheek werken we op allerlei gebieden graag samen met andere organisaties. Met deze samenwerking worden onze bezoekers op een leerzame en leuke manier meegenomen om zelf de natuur te ontdekken.'

Foto: Presentator Loes van der Laan met cameraman tijdens opnames ROEG! (Foto: RTV Drenthe)